Taaie Tiller ligt weer in het water

Posted: 2017-04-24. | By: V. van der Wijk - 3 Comments

De Taaie Tiller ligt weer in het water. Na een ware race tegen de klok is de Taaie Tiller vorige week in 4 dagen en nachten tijd opnieuw in elkaar gezet en in het water op de Universiteit Twente geplaatst. Zodra ook alle waterpompen en de elektrische installatie zijn ingebouwd kan de machine weer in beweging worden gezet. De opening van de Taaie Tiller is op dinsdag 9 Mei a.s., zie het programma. U bent van harte welkom en uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn!

De Taaie Tiller is nu voor het eerst te zien in z'n uiteindelijke uitstraling, in kleur en met zonnepanelen. 

Op de dinsdag na Pasen kwam de Taaie Tiller per vrachtwagen aan bij de vijver van de Universiteit Twente.

Daar konden we na 4 dagen non-stop doorwerken de hijsdelen en de grijper op vrijdag afmonteren op het ponton.

Door de fantastische hulp van studenten van o.a. de Werkgroep Ontwikkelingstechnieken (WOT) hebben we het op tijd af kunnen krijgen...

...zodat op vrijdagmiddag de Taaie Tiller uiteindelijk in het water kon worden gehesen en op z'n plek kon worden vastgelegd.

 

De Taaie Tiller wordt ondersteund door:

Over de Taaie Tiller


De Taaie Tiller is een bewegend sculptuur (kinetisch kunstwerk) op windkracht en waterkracht - doorzetter die van geen ophouden weet - drama en euforie - opbouwende spanning en spetterende sensatie - middelpunt van alle aandacht

 

Copyright


2020 © Op al het materiaal van deze website geldt Copyright. Alle rechten voorbehouden. Taaie Tiller is een geregistreerde handelsnaam.

 

Auteur


Volkert van der Wijk